Guide: Sådan bager du den perfekte pizza

Familie der laver pizza
Guide: Sådan bager du den perfekte pizza
Henrik Andersen
-
05/10/2022
-

Vil du gerne bage pizzaer, som smager så englene synger – eller bare som på en ægte italiensk restaurant? Så er du havnet det rigtige sted. I denne guide får du at vide, hvad der skal til, hvis du vil bage en ægte, italiensk pizza med sprød bund. Det vil både du og din familie med garanti blive glade for.

Dejen skal laves på det rigtige mel

Når du skal lave en pizzadej, så nytter det ikke noget, at du går i gang en time, inden du skal bruge dejen. Det nytter heller ikke noget, at du bare bruger den samme hvedemel, som du bruger til boller og brød. I stedet skal du bruge Tipo 00-hvedemel, som er en særlig form for hvedemel, der egner sig perfekt til pizzadej.

Herudover er det vigtigt, at dejen hæver i god tid – og her bør du lade den koldhæve i køleskabet i minimum 24 timer, hvis du vil have det bedste ud af den. Det er dét, der gør hele forskellen, så sørg for, at du går i gang i lang tid, før du rent faktisk skal bruge dejen. Er der dej i overskud, kan du gemme det i fryseren.

Du skal bage pizzaen i en pizzaaovn

Du bør ikke bare bage pizzaen i en almindelig ovn, hvis du vil have en sprød bund og sikre, at pizzaen kommer til at smage, som den gør, hvis du bestiller den på et pizzeria i Italien. I stedet skal du sørge for at anvende en pizzaovn, som kan komme op på mange flere grader. Den bedste pizzaovn kan komme op på knap 400 grader.

Når du bager pizzaer ved denne temperatur, kan du ikke bare lade den være. Det kræver, at du hele tiden holder øje med, hvordan den bliver bagt i ovnen. Du skal derfor også vende den kontinuerligt, og samtidig skal den ikke have mere end 2-3 minutter, før den er færdig. Resultatet taler for dig selv, men husk, at øvelse gør mester.

Copyright 2024 - Pilanto Aps
Test din viden om Afrika og vær med i lodtrækningen om et gavekort til Salling Group på 1.500 kr.
Start quiz her!